Trochu statistiky

01.03.2011 11:46

Stránky o Svárkově byly založeny 17.9.2009. Jejich účelem je informovat lidi, kteří mají o dění ve Svárkově zájem, o novinkách, společenském a kulturním životě v obci. Přátelé Svárkova - obyvatelé, chataři, chalupáři i náhodní návštěvníci se mohou dozvědět o akcích, které jsou připravovány, o těch, které již proběhly, prohlédnout si fotografie. Také by měly informovat o tom, co je v obci nového či opraveného :-) V průběhu měsíců si stránky získaly řadu příznivců a jejich návštěvnost se ustálila v průměru na 60 návštěvách denně.

Pro zajímavost uvádím statistiky, získané z hostitelského serveru našich stránek webnode.cz. Statistiky jsou za rok 2010.

Celkový počet návštěv v roce 2010................................................................... 22661

Celkový počet unikátních návštěv (IP adresa započítána jen jednou)......................2802

Nejvíce návštěv bylo v měsíci květnu ..................................................................2218

Nejméně návštěv bylo v měsíci únoru ................................................................1375

Nejvíce návštěv v jednom dni bylo 3.8. ........ 87

Nejméně potom 23.1. ................................32

Nejvyšší návštěvnost bývá pravidelně v pondělí, sobotu a neděli. Během dne se návštěvnost pohybuje v několika vlnách, nejvyšší bývá kolem 7 hodiny, dále v odpoledních hodinách 12 - 15 hodin a potom ve večerních hodinách 19 - 20 hodin.

Zhruba 95 % přístupů na stránky je provedno zadáním přímé adresy www.svarkov.cz .

Kolem 4 % přístupů je uskutečněno přes internetové vyhledávače,jednoznačně nad ostatními (několikanásobně) vede Seznam, na druhém místě je Google

Ostatní přístupy, kterých je přibližně 1 % jsou uskutečněny odkazem z jiných stránek, nejčastěji z adresy www.viktorie.webzdarma.cz

 

Nejvíce přístupů je samozřejmě z České republiky. Ostatní údaje ale ukazují, že máme pravidelné čtenáře i v jiných státech. Pravidelně navštěvují naše stránky příznivci z USA, Norska, Ruska, Japonska, Kanady - seřazeno podle četnosti přístupů. Z ostatních států je přístupů málo a podle počtu otevíraných stránek jsou víceméně náhodné.

 

Nikoho asi nepřekvapí, že nejvíce čtené rubriky jsou Novinky, Co se u nás děje a Fotogalerie. Slušnou návštěvnost mají také ostatní stránky, Kalendář akcí, Zprávy, Hry.

 

Tolik ke statistikám za minulý rok. Jsou pro nás příznivé, máme radost. Doufám, že i nadále budou stránky čtené a od našich čtenářů rádi uvítáme i jejich příspěvky, fotky, nápady !